Star Wars blog

TIE fighter

Miért épp TIE fighter?

2019. november 18. - Han Solo.

Miért épp ezt a blognevet választottuk? Mert új Star Wars blogunkhoz olyan címet akartunk választani, mely mindenkit a Csillagok háborúja sorozatra emlékeztet. A TIE fighterek a Galaktikus Birodalom szimbólumai, amellett előzmény trilógia részeinek a kivételével (I., II., III.) minden Star Wars epizódban szerepelnek. (Y.e. 19-től gyártja a Birodalom ezeket a vadászgépeket, vagyis onnantól, hogy a harmadik rész végén Palpatine átveszi a teljhatalmat.)

A TIE vadászok látványa és sajátos hangja (mely az űrben nyilván nem kéne, hogy hallatszódjon, de ez egy másik téma) tipikus Star Wars hangulatot fejez ki, így valójában az egész franchise szimbólumai. Megjegyzendő még, hogy ismeretük kicsit el is különíti az igazi SW rajongókat a műkedvelőktől és "laikusoktól", hiszen azok akik azonnal tudják ezeknek a csillagvadászoknak a nevét (és helyesen is azonosítják be "őket"), általában már egy bizonyos szinten állnak a Star Wars Univerzum ismeretében, míg azok, akiknek fogalmuk sincs erről a géptípusról még kezdők ebben a világban. A hardcore fanok pedig még azzal is tisztában vannak, hogy TIE starfighterek nevének rövidítése ebből a hármas kifejezésből született: Twin Ion Engines (azaz iker ion hajtómű).

Ezen a blogon mindenről tervezünk írni, ami a Star Wars világgal összefügg, de elsősorban a mozifilmes epizódokról, mert mi is hardcore rajongók vagyunk. Reméljük olvastok majd bennünket! 

***

tiefighter_logo2.JPG

Legelső megjelenésünk:

indexes_megjelenes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tiefighter.blog.hu/api/trackback/id/tr1115312270
süti beállítások módosítása